En smartare marknadsplats

Byggstart är en tjänst som på ett enkelt och smart sätt matchar dig mot erfarna och kvalificerade hantverkare som kan utföra ditt bygg- eller renoveringsprojekt. Här kan du läsa mer om hur tjänsten fungerar.

Så här fungerar Byggstart. Vi gör det enkelt och tryggt att hitta och anlita de rätta hantverkarna till ditt projekt.

01

Registrera ditt projekt

Vi kontaktar dig via telefon för en kort genomgång av projektet. Vi säkerställer att all nödvändig information som behövs för att kunna matcha dig mot de rätta hantverkarna är tillräcklig och finns tillgänglig.

02

Bli matchad mot de bästa

Via Byggstart blir du matchad mot erfarna och kvalificerade entreprenörer som har den kunskap som krävs för att utföra ditt projekt korrekt. Du får information om de aktuella aktörerna som sedan tar kontakt med dig för att boka in ett konsultationsmöte.

03

Jämför anbuden

Du och hantverkarna bokar in ett konsultationsmöte, du begär in förbehållslösa offerter och väljer därefter den aktör som passar ditt projekt bäst. Kostnadsförslagen får du direkt från varje enskilt företag.

Kvalitetssäkring. Enbart kvalitetssäkrade hantverkare.

Att urskilja entreprenörer som levererar hantverk av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser är ett hantverk i sig själv och något som vi lägger ner mycket energi och tid på. Byggstart kontrollerar certifieringar, ekonomi och referenser. Utöver det gör Byggstart en intervju med företagets ledning innan aktören eventuellt får tillgång till plattformen. Läs mer om kvalitetssäkring här.

Kundomdömen. Löpande respons ger en extra trygghet.

Byggstart får kontinuerligt in utvärderingar för de entreprenörer som ingår i plattformens nätverk. Bara de aktörer som har nöjda kunder över tid får fortsätta att använda plattformen; därför gör företagen sitt allra bästa för att du som kund ska vara nöjd med hur arbetet genomförs och slutresultatet.

Matchning per projekt

Byggstart matchar dig mot kvalitetssäkrade entreprenörer som har relevant erfarenhet och kompetens för det arbete som ditt projekt omfattar. Vi tittar på vilka aktörer som har gjort liknande arbeten och fått bra omdömen av kunden och vilka som håller konkurrenskraftiga priser. Utöver det undersöker vi även vilka hantverkare som har tillräckligt med ledig kapacitet för att utföra arbetet under den önskade perioden. Vanligtvis blir du matchad mot tre aktörer som tar kontakt med dig för att boka in konsultationsmöten.

Personlig uppföljning

När du har registrerat ett projekt på vår hemsida kontaktar vi dig via telefon för en genomgång av projektet. Det gör vi för att säkerställa att all nödvändig information som vi behöver för att hitta de rätta kandidaterna till projektet är i ordning och finns tillgänglig. Vi är även tillgängliga på mejl och telefon under hela anbudsrundan om du vill använda oss som bollplank för att få nya infallsvinklar. Till din hjälp har vi även ett omfattande utbud av pris- och projektguider som du kan läsa för att förbereda dig inför projektet.

Frågor och svar. Här hittar du svaret på några av de vanligaste frågorna om vår tjänst.

Är Byggstart en gratistjänst?

Ja, det är gratis och oförpliktande för både privatpersoner och bostadsrättsföreningar att ta emot offerter från byggföretagen via Byggstart. Byggföretagen i vår tjänst betalar ett vederlag per genomfört projekt.

Vem tar jag emot offerter ifrån?

Du tar emot kostnadsförslag direkt från företagen, vanligtvis efter konsultationsmötet. Det kostar inget att ta emot offerterna och du förbinder dig inte till någonting när du gör det.  

Hur kvalitetskontrolleras entreprenörerna?

Byggstart går igenom företagens certifieringar, ekonomi och referenser. Utöver det gör vi en intervju med ledningen för respektive företag. Läs mer om kvalitetssäkring här.

Hur arbetar Byggstart för att säkerställa att företagen arbetar vitt?

Byggstart har nolltolerans gällande svart arbete. Vi kontrollerar att företagen arbetar vitt och följer gällande arbetslagstiftning genom att begära in kopior på fakturorna för alla genomförda projekt. Vid minsta misstanke om att något inte är som det ska, ber vi om att få en kopia på registreringsbeviset och den senaste skatteinbetalningen. Om vi upptäcker att ett företag har arbetat svart, stänger vi av dem från att använda tjänsten.

Kom igång

Hitta proffs för bygg och renovering. Få flera olika offerter på ditt byggprojekt.